THE ANTIDOTE

af

Over het project..

Voor dit project kregen we de opdracht van het Imagine Film Festival om games te ontwikkelen die onder het Fantastisch genre vallen, die zij kunnen tonen op hun festival. Het Imagine Film Festival bracht dit jaar voor het eerst games naar het festival, omdat de twee media goed op elkaar aansluiten. In 2,5 maand hebben we zes verschillende spellen kunnen tonen op het festival, waaronder “The Antidote”.  

The Antidote is een pervasive spel die afspeelt in het EYE Amsterdam. Dr. Yermakov wilt de wereld beter maken en heeft de meest slimme en creatieve mensen nodig. Door samen te werken probeer je de raadsels van Dr. Yermakov op te lossen om zo het medicijn te vinden.

20190412_163709

Hoe werkt het?

De spelers krijgen een intro video van Dr. Yermakov en daarna start de tijd. Ze hebben 20 minuten om de vier cijferige code te ontrafelen en het medicijn te bemachtigen. De helft van de opdrachten ligt op de tafel en de rest zijn verspreid over het gebouw. Één speler blijft bij de tafel en de ander gaat op pad. Ze kunnen communiceren via walkie talkie’s en krijgen rode brillen om verborgen informatie te kunnen zien.

De spelers zullen elkaar hard nodig gaan hebben willen ze code binnen de tijd kraken. 

Wat was mijn bijdrage?

Het spel “The antidote” heb ik geheel zelf ontworpen. Naast een beetje hulp met sommige visuals heb ik alles zelf gedaan. Verder heb ik meegeholpen het opzetten van onze spellen en ben ik 12 van de 14 dagen aanwezig geweest op het festival om te testen en gelijk iteraties door te voeren.

Foto's