GLOBAL HEAT

af

Over het project..

Voor dit project kregen we de opdracht om de eerstejaars studenten van de Universiteit Utrecht in contact te laten komen met het duurzaamheidsprobleem in de wereld. Door te spelen met vervuilende fabrieken, proberen we de spelers te laten zien hoe moeilijk dit probleem wel niet is om op te lossen.

Ook laat het spel zien dat een ecologisch land altijd de dupe is van een ander land die niet ecologisch verantwoord bezig is.

Hoe werkt het?

In Global Heat speel je als een beheerder van een stuk land. Je hebt behoefte aan populatie, die weer basis behoeftes hebben. Het is aan jou de taak om een succesvol stuk land te hebben, terwijl je ook over moet proberen te gaan naar duurzame fabrieken/energie.

Je begint met een leeg terrein en wat geld, energie en voedsel. Door fabrieken te plaatsen krijg je meer maar ook verschillende materialen, waarmee je je land helemaal kan opbouwen.

Door het gebruik van niet duurzame fabrieken/energie stijgt langzamerhand de temperatuur en het niveau van het water. Het water kan je nog tegenhouden met dijken, maar als de temperatuur is gestegen naar 21°C, is het spel voorbij.

Wat was mijn bijdrage?

Tijdens dit project heb ik mij kunnen bezig houden met research, design en de balancing van het spel. Dit project, wat zich afspeelde in mijn tweede jaar op de HKU, heeft mij veel geleerd over hoe ik in een multidisciplinair team mijn ei kwijt kan. 

Video